ZIN-check stelt verwanten en zorgprofessionals beter in staat om de inname van medicatie door kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking te reguleren. De kracht van het project zit in de mogelijkheden van het platform om gesproken reminders te versturen en de eindgebruiker om bevestiging te vragen.

ZIN-check wordt in Vlaanderen bij de doelgroep kwetsbare ouderen verder doorontwikkeld en in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking ingezet.


logoCrossCare-small.png

Dit project kadert in een grensoverschrijdende samenwerking met LiCaLab in Vlaanderen en het CIC in Roosendaal. De ruime maatschappelijke besparing die wordt behaald met hogere therapietrouw biedt ruimschoots voldoende economische waarde voor de regio om hier actief mee aan de slag te gaan. Het grote voordeel van ZIN-check is dat er minimale bemoeienis vanuit het professionele netwerk bij komt kijken, waarmee de kosten voor het opzetten van een dergelijk project ook tot een minimum worden beperkt, de gemoedrust van het netwerk omhoog gaat en de eigen regie van de cliënt toeneemt


 
interreg_Vlaanderen-Nederland_NL_Fund_RGB.png
 

Het project wordt via het kaderproject CrossCare gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Meer informatie over de actuele resultaten vind u op de website van CrossCare: